Obtinerea abdomenului cu patratele

Orice persoana isi doreste in adancul ei sa aiba un abdomen cu patratele. Iar unii oameni in cautarea secretului, cad prada acelor firme de suplimente alimentare, care prin tactici de marketing vor sa iti vanda produse care “ard grasimea corporala” sau cine stie ce prafuri minune ce te ajuta sa dai jos 10 kg pe saptamana. Asa ceva, din pacate, nu exista, pentru ca daca ar exista oricine ar avea abdomen cu patratele.

Indiferent cate abdomene faci si cat de des, asta nu va accelera arderea de grasime din acea zona, asa ceva este imposibil, daca nu ai un procent scazut de grasime corporala, acel abdomen frumos pe care il lucrezi atat de des nu o sa fie niciodata vizibil.

Adevaratul secret pentru un abdomen cu patratele nu e chiar un secret, pentru ca nu a fost ascuns, a fost mereu aici, acoperit de persoanele care vor sa iti vanda ceva sau vorbesc ce aud de la “the gym boys”.  La baza unui abdomen cu patratele stau doua lucruri:

1.Un procent scazut de grasime corporala

Pentru a avea un abdomen cu patratele, pe langa faptul ca muschii abdomenului trebuie sa fie dezvoltati decent, trebuie sa ai sub 15% grasime corporala.

Cand ai 15% grasime corporala si muschii abdomenului dezvoltati decent, abdomenul se vede neclar intr-o lumina foarte buna in timp ce este incordat foarte tare. Iar la 10% grasime corporala, atunci cand te afli intr-o lumina foarte buna iti poti vedea abdomenul neclar atunci cand nu este incordat.

Circumferinta taliei coreleaza foarte bine cu procentul de grasime corporala, ceea ce inseamna ca atunci cand ti se mareste talia inseamna ca te ingrasi, iar cand aceasta scade inseamna ca pierzi grasime. Uite cum iti poti afla procentul de grasime corporala.

Daca ai abdomenul dezvoltat decent si peste 15% grasime corporala trebuie sa slabesti pana ajungi pe la 8-12% grasime corporala pentru a-ti face abdomenul vizibil. Cand ai sub 12% grasime corporala stii ca esti suficient de definit pentru a avea patratele.

Unii oameni pot avea un procent scazut de grasime corporala dar tot nu vor avea abdomen cu patratele, de ce?

Deoarece, acesti oameni au masa musculara prea slab dezvoltata.

2.Masa musculara decent dezvoltata

Cat de dezvoltati trebuie sa fie muschii abdominali pentru a fi vizibili cand esti definit?

De fapt, nu ai nevoie de foarte multa masa musculara, daca iti poti simtii abdomenul atunci cand iti atingi burta, inseamna ca trebuie doar sa slabesti, iar acesta o sa fie vizibil.

Sunt persoane care nu pot avea patratele doar daca slabesc grasime, deoarece, au masa musculara prea slab dezvoltata. De obicei acestia sunt tipi tineri care nu au practicat sporturi si sunt sedentari.

Aceste persoane trebuie intai sa se concentreze pe masa musculara si dupa ce au o baza solida de masa musculara si forta, o sa aibe si un abdomen dezvoltat. Nu poti avea abdomenul foarte dezvoltat iar restul corpului sa fie slab. Muschii abdominali cresc in relatie cu tot corpul iar daca iti dezvolti toate grupele musculare, e imposibil sa nu ai abdomenul dezvoltat.

De fapt, poti avea patratele fara sa lucrezi abdomenul direct. In timpul miscarilor de la exercitiile de baza, abdomenul se comporta ca un muschi stabilizator si este foarte contractat, deci, poate creste doar de la acest stimul. Doar ca daca vrei rezultate avansate este important sa faci si exercitii directe pentru abdomen. Iar daca vrei ca antrenamentele directe pentru abdomen sa fie eficiente, trebuie sa ai grija sa cresti constant dificultatea exercitiilor pentru abdomen.

Daca nu ai suficienta masa musculara pentru a avea un abdomen cu patratele, te sfatuiesc sa incepi sa te antrenezi cu greutati, uite o rutina de antrenament pentru complet incepatori.

Ce trebuie sa faci in functie de conditia actuala a fizicului tau

Pentru a-ti fi cat mai clar ce trebuie sa faci pentru a avea abdomen cu patratele, uite ce trebuie sa faci in functie de conditia actuala a fizicului tau, uita-te atent la aceste categorii si vezi in care te incadrezi.

1.Gras

gras

 

 • Slabeste pana cand ai talia 45% din inaltime
 • Antreneaza-te pentru forta in timp ce pierzi grasime
 • Antreneaza abdomenul direct de 2-3 ori pe saptamana
 • In functie de cata grasime ai, procesul poate dura si 3-12 luni

2.Gras cu masa musculara decent dezvoltata

grascumasa

 

 • Slabeste grasime pana cat talia e 43-45% din inaltime
 • Antreneaza-te pentru forta in timp ce pierzi grasime
 • Nu e necesar sa antrenezi abdomenul direct, dar e recomandat
 • Fa asta 3-4 luni

3.Fizic obisnuit

obisnuit

 

 • Slabeste grasime pana cand talia e 43-45% din inaltime
 • Antreneaza-te pentru forta in timp ce pierzi grasime
 • E recomandat sa iti antrenezi abdomenul
 • Ar trebui sa ai patratele in 5-12 saptamani

4.Slab cu burta

grascuburta

 • Antreneaza-te pentru forta si pune 4-6 kg de masa musculara
 • Slabeste grasime pana cand talia e 43-45% din inaltime
 • Antreneaza-ti abdomenul de 2-3 ori pe saptamana
 • Procesul poate dura 3-9 luni

5.Slab

slab-1024x534

 

 • Antreneaza-te pentru forta si pune 5-10 kg de muschi
 • Ramai definit, la perioadele de luat masa musculara, cand ajungi la 15% grasime corporala, slabeste pana cand talia este 43-45% din inaltime
 • Antreneaza-ti abdomenul de 2-3 ori pe saptamana
 • Ar trebui sa ai patratele in 2-4 luni

Dupa cum ai vazut mai sus, daca nu te incadrezi la categoria Slab, ce ai de facut prima data este sa slabesti grasime pana cand ajungi la 10% grasime corporala. Pierderea de grasime te va ajuta cel mai mult sa obti un abdomen cu patratele si desigur ca in acest timp te vei antrena ca sa pui masa musculara. Acest lucru probabil va fi suficient pentru a avea un abdomen cu patratele.

Daca esti Slab sau Slab cu burta, mai intai trebuie sa iei ceva masa musculara inainte de a avea abdomen cu patratele.

Iar daca nu ai nici o idee despre cum slabesti grasime sau cum iei masa musculara, citeste urmatoarele articole:

 1. Slabeste grasime, nu muschi
 2. Estimarea necesarului caloric
 3. Forta mare pentru muschi mari
 4. Cum ajungi la corpul dorit

Acesta este secretul abdomenului cu patratele, nu va fi foarte usor sa obtii unul dar merita!

Comments

comments

By | 2017-04-28T08:40:00+00:00 October 10th, 2016|Categories: Mentalitate|Tags: , |0 Comments