Cum iti estimezi procentul de grasime corporala

Daca te intereseaza estetica corpului tau, este esential sa iti cunosti procentul de grasime corporala sau macar o estimare a acestuia. Persoanele care vor sa arate bine pe tot parcursul anului, trebuie sa stie cand sa inceapa o perioada de luat masa musculara si cand sa inceapa una de slabit grasime.

Sa arati bine pe tot parcursul anului, inseamna sa te mentii sub 15% grasime corporala, deoarece, de la 15% in sus, muschii incep sa capete un aspect pufos, nu mai ai patratele iar proportiile corpului tau incep sa se strice, deci, corpul tau nu va mai fi la fel de atractiv. Iar pentru sanatate, este considerat ideal sa te mentii in intervalul de 10-15% grasime corporala, procentele ridicate de grasime corporala sunt asociate cu tot felul de probleme de sanatate.

Metode pe care le folosesc si le recomand pentru estimarea procentului de grasime corporala

 1.Estimarea vizuala

Barbatii arata cel mai bine de la 13% grasime corporala in jos. Cam pe la 9% grasime corporala apar venele in partea de jos a abdomenului, iar acesta poate fi vizibil chiar si intr-o postura relaxata, daca stai intr-o lumina buna.

Uite niste poze care te vor ajuta sa iti dai seama cam pe unde te situezi:

body-composition-chart-men

body-composition-chart-female

2.Urmarirea circumferintei taliei

Circumferinta taliei poate fi un indicator foarte bun cand vine vorba de estimarea procentului de grasime corporala. Masoara-ti talia apoi afla procentul de grasime corporala folosind tabelul de mai jos, pentru majoritatea barbatilor, aceste numere se potrivesc.

 

table

Te incurajez sa folosesti aceste metode pentru estimarea procentului de grasime corporala, deoarece, sunt simple, nu necesita prea mult timp si sunt la indemana oricui.

Nu recomand utilizarea sistemelor BIA( Impendanta bioelectirca), deoarce, subestimeaza foarte mult masa de grasime corporala.

Comments

comments

By | 2017-01-24T14:16:20+00:00 August 22nd, 2016|Categories: Articole Populare, Mentalitate|Tags: |0 Comments